MotorHalland

Grundat 1952

Om Motor AB Halland

MotorHalland är auktoriserad återförsäljare för Volkswagen personbilar, Volkswagen Transportbilar, Skoda, SEAT, CUPRA och SCANIA Lastbilar. I vår 12.000 m2 stora bilanläggning på Flygstaden i Halmstad finns nya bilmodeller samt även ett stort och varierat utbud av begagnade bilar. 2022 omsatte Motorhalland ca 700 mkr vilket gör oss till ett av Hallands större bolag.

Vår verkstad är även den auktoriserad för reparation och service av Audi, Volkswagen, VW Trp, Skoda, SEAT, CUPRA och Scania.


MotorHalland bedriver verksamhet på tre adresser:

- Bäckagårdsvägen 121 i Halmstad

- Laholmsvägen 86 i Halmstad

- Lagavägen i Laholm

MotorHallands ambition är att tillgodose kundens önskemål, så att kunden blir nöjd och känner sig väl omhändertagen. Vi utvecklar ständigt vår personal och jobbar kontinuerligt med att skapa en trygg, trivsam och öppen arbetsplats. Vår personal är vår viktigaste tillgång.


Över 100 år i branschen

Ända sedan 1952, då bolaget registrerades, har vi på MotorHalland sålt nya och begagnade bilar, utfört service och levererat tillbehör och reservdelar. Vi har hela tiden utvecklat verksamheten för att ge våra kunder möjlighet till ett enkelt, personligt och ekonomiskt hållbart bilägande.

 Motor AB Hallands ägarfamilj har sina rötter i bilbranschen ända sedan 1919. I dag är det den tredje generationen som är engagerad i företaget. Torsten Brolén, de nuvarande ägarnas farfar fick 1919, då bara 16 år gammal och fortfarande skolgrabb, sin första bilagentur och grundade företaget Berners & Co i Östersund. Efter ytterligare en intensiv skriftväxling över Atlanten fick han året därpå även sin andra. Bilmärkena var de amerikanska Monitor och Tulsa.

1962 Erik Brolén och Monica Rasteby tog över verksamheten efter Torsten Broléns bortgång. 

1943 tecknades ett återförsäljaravtal för Scania-Vabis och därefter 1949 även ett för Volkswagen (som då knutits till Scania-Vabis). I Sverige såg man de första VW-bilarna 1948.

1974 förvärvades Motor AB Halland och företaget blev det första dotterbolaget i ”Berners-koncernen”.

1983 förvärvades bolag i Sundsvall och Härnösand. Samtliga koncernbolag representerade samma märken. Koncernen växte till den då största inom märkesorganisationen med en omsättning kring en miljard kr.

Idag ägs Motor AB Halland av Torsten Broléns barnbarn Gabriella Brolén och David Brolén.

Tusentals kunder har genom året funnit sina nya och begagnade personbilar, transportbilar, lastbilar och bussar hos oss på MotorHalland. Det är fordon som rullat miljontals trygga mil i person- och godstransporter.


Motor AB Halland utvecklas ständigt

Under åren i Halmstad och Laholm har företaget genomgått rader av förbättringar och uppdateringar. Huvudkontor, lager och verkstäder har kontinuerligt omorganiserats, förbättrats och byggts ut. Anläggningen för Scania har mer än fördubblats verkstadsmässigt. Den moderniserades till en av landets främsta lastbilsverkstäder, en position som vi genom vår framsynta planering kunnat behålla.

I Laholm ligger lager, reparations- och serviceverkstad endast några ”stenkast” från torget i centrum av stan. Den anläggningen har också moderniserats och planer finns för en stor nybyggnation i närtid.

Hösten 2020 flyttade MotorHalland till en helt ny anläggning på Flygstaden i Halmstad

MotorHallands nya unika bilanläggning är nu en av de absolut största i Halland och en av Sveriges modernaste anläggningar. Den består av en huvudbyggnad på över 12.000 kvadratmeter och med en tomt på ca 60.000 kvadratmeter. En toppanläggning som sticker ut både i design och funktion där allt byggts med känsla för kunder, personal samt även miljö och framtid. 

Varmt välkommen till oss på MotorHalland!